Raamfolie wordt voor diverse doeleinden ingezet. Zo kan het bijvoorbeeld als zonwering worden ingezet, kun je het als versiering op ramen plakken of kan het meer informatie over bijvoorbeeld een woning geven. Raamfolie is niks anders dan een dun stuk folie die op het raam bevestigd kan worden. De verschillende soorten raamfolie die er zijn, zijn hieronder weergegeven. 

Functie raamfolie

Je kunt allereerst bepalen hoe dik en doorkijken de raamfolie moet zijn. Je kunt voor inkijkwerende raamfolie kiezen als je graag zou willen dat niemand naar binnen kan kijken. Daarnaast bestaat er ook raamfolie die ervoor zorgt dat de warmte en zon wordt tegengehouden. Als dit het doel is van je raamfolie, kun je het beste gaan voor glasfolie. Tevens gaat raamfolie nog een stapje verder en kun je kiezen voor isolerende raamfolie. Hierbij kun je zelfs sparen op je energiekosten. 

De plek van de raamfolie

Omdat raamfolie een veelzijdig product is, kan je deze op elk raam in jouw woning plakken. Je kunt bijvoorbeeld raamfolie met naam en huisnummer krijgen voor op jouw voordeur. Daarnaast kun je raamfolie ook gebruiken voor op het toilet of in de badkamer. Je hebt daarbij raamfolie met verschillende opdrukken of uitsneden. Je kunt voor een kinderkamer kiezen voor raamfolie met dieren erop. 

Raamfolie plaatsen

Bij het plaatsen van de raamfolie wil je natuurlijk geen bobbels krijgen. In de meeste gevallen is het aanbrengen van raamfolie makkelijk. Het raam moet allereerst goed schoongemaakt worden en vetvrij zijn. Vervolgens kun je de raamfolie op de juiste plek bevestigen en met een rakel gladmaken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *