Zoekmachine marketing plannen zijn geweldig om je te helpen het doel te bereiken; incrementeel succes ten opzichte van jouw doel vereist echter verandering met gebruikers en flexibel blijven.

De gewoonten van de consument zijn veranderd en of deze veranderingen zullen blijven, valt nog te bezien. Nu het leven van de consument op zijn kop staat door COVID-19, willen veel zoekmachine marketing adverteerders profiteren van het hier-en-nu, aangezien de zoekvraag verschuift tussen verschillende consumentencategorieën. Hoewel velen zich kunnen concentreren op het opgegeven doel van een klant, kan het opnemen van de zoekvraag in jouw optimalisatiestrategie, indien correct uitgevoerd, resulteren in incrementele inkomsten, terwijl je bepaalde doelen bereikt.

Begrijp de basislijn

Om de zoekvraag op te nemen in de optimalisatiestrategie, moet je een basislijn voor verschillende zoekcategorieën maken. Met basislijnen kun je begrijpen in welke delen van het PPC-programma de vraag toeneemt. Bovendien zal je je realiseren wanneer de zoekvraag het verwachte zoekmachine marketing gedrag overtreft en significant genoeg is om van te profiteren.

Houd rekening met seizoen gedrag

Het is essentieel om op te nemen zoektrends regelmatig op als je van plan bent voor categorie investeringen. Als je het verwachte seizoen gedrag begrijpt, kun je de verwachte vraag opvangen terwijl je in specifieke tactieken investeert, ruim voor de zoektermen die binnen bestaande campagnes een aanzienlijk volume genereren. 

In plaats van de zoekwoordbiedingen voor Moederdag een week voor de feestdag simpelweg te verhogen, kun je bijvoorbeeld aanvullende campagne activiteiten bepalen voor op engagement gerichte advertentietypen waarmee je tegen lage kosten vroege interesse kunt wekken. Remarketing aan die gebruikers met op maat gemaakte berichten kan je in staat stellen later opnieuw in contact te komen met diezelfde gebruikers dichter bij het moment van conversie.

Test altijd

Aangezien de zoekvraag fluctueert, is het essentieel om ervoor te zorgen dat je constant aan het testen bent. Door te testen, kun je de investering diversifiëren en nieuwe strategieën en advertentietypen aanboren om de doelen te bereiken. Als de budgetten beperkt zijn en de bandbreedte krap, houd de tests dan eenvoudig. Tests kunnen variëren van het testen van de effectiviteit van nieuwe creatieve berichten, het implementeren van een nieuw campagnetype of zelfs het opnieuw evalueren van het meetinfrastructuur. Ongeacht het type test, kunnen lessen een belangrijke rol spelen bij de aanpassing aan beide  De zoekvraag verandert naast de manier waarop gebruikers omgaan met de zoekmachine marketing advertenties.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *