Wat doe jij eigenlijk aan je eigen privacy thuis? Heb je camera’s hangen of hou je het bij passende raamdecoratie? Het is in ieder geval belangrijk om na te denken of je meer privacy zou willen creëren in en om het huis, zodat je niet gestoord wordt door onbevoegden. 

Privacy en thuiswerken

Door het thuiswerken is het belang van privacy steeds groter geworden en is het bijna onmisbaar. Je hebt nu namelijk niet alleen de gegevens van je privéleven in huis, maar ook de gegevens van werk. Op het moment dat gegevens worden verspreid of iemand anders krijgt deze gegevens in bezit, kan dit enorme impact hebben op je carrière. Woon je met iemand samen? Let er dan op diegene geen gesprekken mee krijgt die niet verspreid mogen worden. 

Camera’s

Het eerste wat je kan doen is het ophangen van camera’s. Zorg ervoor dat je zowel binnen als buiten camera’s hebt hangen. Stel dat er wordt ingebroken of je merkt iets verdachts, dan kun je terugvallen op deze camerabeelden. 

Gesloten ingang

Wil je er zeker van zijn dat pottenkijkers buiten de deur blijven? Plaats dan een houten inrijpoort voor de oprit. Hierdoor kunnen onbevoegden moeilijker binnen komen en nodigt het ook minder uit. Woon je groot in bijvoorbeeld een boerderij? Plaats dan een houten landhek

Indeling van huis

Terugkomend op het thuiswerken, kun je voorkomen dat mensen weten dat je thuiswerkt. In plaats van aan de keukentafel te zitten, zou je boven aan de achterkant van het huis een plek kunnen creëren. Zo zorg je ervoor dat mensen van buitenaf niet meteen zien dat je thuis aan het werk bent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *